ManeleMania Manele și muzică de petrecere
O delicioasă gustare de casă, perfectă pentru micul dejun sau desert, preparată cu fructe coapte și condimente aromate. Nu vei dori să o împarți!
Adăugarea de banane bine coapte, pasate, într-un aluat asemănător unui chec este ceea ce conferă desertului gustul distinctiv și textura umedă. Ce ocazie mai bună de a savura o felie alături de o ceașcă de ceai sau cafea decât de Ziua Națională a Banana Bread?
Bananele au ajuns în vest din Asia, călătorind alături de cuceritorii arabi încă din anul 300 î.Hr., și de atunci popularitatea lor a continuat să crească. În prezent, banana este cel mai popular fruct din Regatul Unit, deși este cultivată preponderent în zonele calde, precum Asia, America Latină și Africa. India este adesea considerată cel mai mare producător de banane.
De la momentul în care bananele au devenit acceptate și comune în vest, a durat câteva secole până când au fost folosite pentru a crea pâinea cu banane așa cum o cunoaștem astăzi. Se crede că pâinea cu banane a fost dezvoltată și popularizată în anii 1930, în timpul Marii Crize Economice din Statele Unite.
Istoricii culturali sugerează că gospodinele americane din acea perioadă au început să creeze această rețetă pentru a evita risipa bananelor prea coapte. S-a descoperit că, pe măsură ce bananele se coceau mai mult, deveneau mai dulci și conferau pâinii cu banane un gust mai bun. Astfel, această rețetă a devenit o invenție ingenioasă!
Prima rețetă tipărită pentru acest preparat a apărut în cartea de bucate Balanced Recipes de la Pillsbury, publicată în 1933. Ulterior, ideea a fost popularizată de Chiquita Banana’s Recipe Book, lansată în 1950.
Pâinea cu banane este cunoscută ca un „aluat rapid”, dar, de fapt, are o textură și un gust mai apropiat de chec. Nu conține drojdie și nu necesită un proces de dospire.
Unul dintre factorii care au contribuit la popularizarea Banana Bread și a altor aluaturi rapide a fost accesibilitatea prafului de copt și a bicarbonatului de sodiu, care au fost folosite ca agenți de creștere. Astfel, pâinea cu banane a devenit o soluție rapidă și ușoară pentru a folosi bananele prea coapte și a crea ceva delicios!
Extrem de ușor de preparat, pâinea cu banane rămâne și astăzi o gustare apreciată în multe gospodării din Statele Unite și din întreaga lume. Rețetele moderne includ adesea ingrediente suplimentare, precum chipsuri de ciocolată, nuci sau fructe uscate. Indiferent de modul în care este servită, este un preparat preferat de mulți.
Indiferent dacă o prepari acasă sau o cumperi de la o brutărie locală, cel mai important mod de a sărbători această zi este să te bucuri de o felie (sau chiar de o pâine întreagă!) de pâine cu banane. Dacă brutăria ta preferată nu o are în ofertă, poți plasa o comandă în avans și le poți spune că este pentru Ziua Națională a Banana Bread!
Orice sărbătoare devine mai frumoasă când este împărtășită! Pregătește o pâine cu banane și oferă-o colegilor de muncă sau vecinilor. Poți organiza chiar și o petrecere tematică, cu un concurs de preparare a celor mai delicioase rețete de pâine cu banane!
Pe lângă faptul că sunt delicioase, bananele oferă și beneficii nutriționale:
De ce să nu profiți de această zi pentru a experimenta cu noi rețete?
sursa: daysoftheyear • Foto: unsplash
Scris de: ManeleMania
Este momentul să vă lăsați purtați de ritmurile fermecătoare ale genului muzical care nu se oprește niciodată din a cuceri inimile ascultătorilor: manelele!
closeCopyright © ManeleMania.ro
Post comments (0)