Știri

„Viceprimar USR investigat pentru abuz în serviciu: DNA deschide un dosar împotriva Flaviei Boghiu”

today6 februarie 2024 2

Fundal
share close
„Viceprimar USR investigat pentru abuz în serviciu: DNA deschide un dosar împotriva Flaviei Boghiu”
„Viceprimar USR investigat pentru abuz în serviciu: DNA deschide un dosar împotriva Flaviei Boghiu”

**Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu și șefa Serviciului Administrarea Patrimoniu și Urbanism Comercial, Cristine Manolache, sunt urmărite penal de DNA pentru acuzații de abuz în serviciu.** Acuzațiile se referă la permiterea unei asociații să utilizeze un imobil al Primăriei pentru organizarea de evenimente fără aprobare, ceea ce ar fi provocat un prejudiciu de 304.010 lei pentru Primăria Brașov.

## _Viceprimarul Brașovului, urmărit penal de DNA_

**Flavia Boghiu**, viceprimarul urmărit penal de DNA, a emis un mesaj pe platforma de socializare Facebook în care a afirmat că acuzațiile au venit în urma unei plângeri depuse de colegul său, viceprimarul PNL, **Sebastian Rusu** și de dezvoltatorul imobiliar **Garbis Kehayian**.

_Acuzațiile de abuz în serviciu sunt aduse în urma unui proiect cultural desfășurat de Asociația Amural în Catacombele de După Ziduri, proiect la care Boghiu a fost prezentă în calitate de viceprimar._

Boghiu a precizat, de asemenea, că actualul Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial, care reglementează ocuparea temporară a domeniul public, este subordonat direct lui Rusu.

Conform normelor legale, **Flavia Boghiu** și **Cristine Manolache** beneficiază de prezumția de nevinovăție până când dosarul va fi finalizat. Flavia Boghiu a declarat că, în cazul în care dosarul va ajunge în instanță, ea va demisiona din toate funcțiile pe care le deține. Boghiu a afirmat că acest dosar a fost deja clasat în 2022.

### Dosarul penal re-deschis

Mai multe plângeri depuse de viceprimarul PNL **Sebastian Rusu** au condus la redeschiderea dosarului în cadrul DNA. Procurorii afirmă că Boghiu și Manolache ar fi permis, în mod ilegal, unei asociații să utilizeze un imobil al Primăriei pentru organizarea de evenimente. Acest lucru ar fi dus la un prejudiciu total de 304.010 lei pentru Primăria Brașov.

Inculpatele au fost informate oficial cu privire la acuzațiile aduse și sunt supuse procedurilor legale în vigoare conform Codului de procedură penală.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns