Știri

Veste uriașă pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea

today5 martie 2024 4

Fundal
share close
Veste uriașă pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea
Veste uriașă pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea

Fostul lider mondial a câștigat procesul împotriva Autorității Internaționale pentru Tenis (ITIA) și a reușit să obțină reducerea perioadei de suspendare la nouă luni.

Simona Halep, una dintre cele mai mari tenismene din România, a fost implicată într-un scandal de dopaj în octombrie 2022, la US Open, când a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă de Agencia Mondiala Antidoping. În plus, au fost găsite nereguli și în pașaportul biologic al sportivei.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a emis recent o veste surprinzătoare pentru Halep, reducându-i suspendarea de la patru ani la doar nouă luni. Decizia a inclus și anularea probei de sânge din pașaportul biologic al sportivei.

Inițial, Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă, iar ulterior ITIA a descoperit nereguli și în pașaportul biologic al româncei.

Roxadustat, cunoscut și sub numele de FG-4592, este interzis în competițiile sportive datorită conținutului său de eritropoetină, un hormon care crește producția de celule roșii ale sângelui. Acest lucru poate duce la o mai bună oxigenare a corpului și, implicit, la o îmbunătățire a rezistenței fizice.

Inițial, Roxadustat a fost aprobată pentru tratamentul anemiei în Asia, pentru pacienții care necesită dializă. În Uniunea Europeană, a fost aprobată pentru uz medical abia în august 2021.

Ultimul ei meci oficial a avut loc pe 29 august 2022, în runda inaugurală de la US Open, împotriva Dariei Snigur, cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6.

Sursa foto: Digi Sport

Scris de: ManeleMania

Rate it