Știri

Uniunea Europeană impune firmelor din România să afișeze salariul în anunțurile de angajare

today26 martie 2024

Fundal
share close
Uniunea Europeană impune firmelor din România să afișeze salariul în anunțurile de angajare
Uniunea Europeană impune firmelor din România să afișeze salariul în anunțurile de angajareUniunea Europeană impune obligativitatea plății salariului la vedere în România

Uniunea Europeană a impus o nouă regulă conform căreia companiile din România sunt obligate să efectueze angajări numai cu salariul la vedere. Această măsură vine ca parte a eforturilor de combatere a evaziunii fiscale și de promovare a transparenței în relațiile de muncă.

Termenul limită până la implementarea acestei măsuri este stabilit pentru data de 1 ianuarie 2023. Companiile din România trebuie să se conformeze noilor reguli până la această dată pentru a evita sancțiunile și penalitățile impuse de autorități.

Plata salariului la vedere este o practică comună în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, iar adoptarea acestei măsuri de către România vine ca o normalizare a standardelor europene în domeniul relațiilor de muncă. Salariul la vedere asigură transparența și corectitudinea în calcularea și plata remunerației angajaților.

Companiile din România sunt sfătuite să înceapă procesul de implementare a plății salariului la vedere cât mai curând posibil pentru a se conforma noilor reguli impuse de Uniunea Europeană. Se așteaptă ca această măsură să aducă beneficii nu doar angajaților, ci și mediului de afaceri în ansamblu, contribuind la creșterea transparenței și responsabilității în sectorul economic.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20643401

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns