Știri

Unde trăiesc cei mai mulți pensionari din județul României cu cele mai mici pensii?

today24 martie 2024

Fundal
share close
Unde trăiesc cei mai mulți pensionari din județul României cu cele mai mici pensii?Statul a platit peste 10,5 miliarde de lei in pensii in luna februarie. Cele mai mici sume au fost incasate de pensionarii din judetul Botosani, in timp ce cele mai multe pensii au fost directionate catre Prahova.

Suma totala platita in pensii

In luna februarie, statul a platit un total de peste 10,5 miliarde de lei catre pensionari. Acesta este un efort considerabil al statului de a asigura sustinerea financiara a persoanelor care au contribuit la sistemul de pensii.

Pensiile din judetul Botosani

Pensionarii din judetul Botosani au primit cele mai mici sume de bani in ceea ce priveste pensiile. Desi aceste sume pot parea mici in comparatie cu alte regiuni, ele reprezinta o importanta sursa de venit pentru pensionarii din aceasta zona.

Pensiile din judetul Prahova

Pe de alta parte, cele mai multe pensii au mers catre judetul Prahova. Acest lucru indica faptul ca exista o mare concentrare de pensionari in aceasta regiune sau ca pensiile acordate aici sunt mai mari decat in alte parti ale tarii.

In concluzie, platile efectuate de stat in luna februarie au avut un impact semnificativ asupra bugetului national si asigurarii unui nivel minim de trai pentru pensionari. Este important ca aceste plati sa continue sa fie facute cu regularitate si sa fie ajustate constant pentru a tine pasul cu inflatia si costul vietii.

Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20642561

Scris de: ManeleMania

Rate it