Știri

„Transformă cojile de la avocado într-un truc genial pentru a-ți îngriji plantele – descoperă cum!”

today7 februarie 2024 4

Fundal
share close
„Transformă cojile de la avocado într-un truc genial pentru a-ți îngriji plantele – descoperă cum!”

Cojile de avocado: o resursă neașteptată pentru îngrijirea plantelor. Descoperă cum poți beneficia de proprietățile speciale ale acestui fruct și economisește resurse.

Cojile de avocado nu sunt de aruncat. Descoperă trucul ingenios care îți oferă un ajutor de nădejde în creșterea plantelor. Responsabile pentru acest lucru sunt proprietățile extraordinare pe care le deține fructul, arătând că fiecare parte a acestuia, fie ea pulpă, sâmbure sau coajă, este un izvor de beneficii pentru sănătate.

Coaja și sâmburele sunt bogate în antioxidanți cu rol antiinflamator, precum catechinele și prociandinele. Mai mult, pot fi folosite pentru a susține dezvoltarea plantelor din casă, balcon sau grădină.

Azotul, fosforul și potasiul prezenți în cojile de avocado sunt esențiali pentru sănătatea plantelor, oferind un fertilizant natural excelent. Coaja trebuie lăsată pur și simplu să se usuce la soare, apoi blenduită cu o coajă de ou și zaț de cafea. Se obține astfel un amestec folosit o dată pe săptămână, care se introduce în pământ înaite de udarea plantelor.

Coajă de avocado duce la rezultate promițătoare și la nivelul răsadurilor din grădină, un lucru puțin cunoscut. Se pot adăuga și sâmburii în amestec, datorita proprietăților lor insecticide, fungicide și antimicrobiene.

Interesant, sâmburii de avocado au și proprietăți afrodisiace, fiind adesea folosiți în Caraibe, unde sunt adăugați în sticlele de vin dulce, după ce au fost sparți. Băutura este gata de consum doar după patru sau cinci zile.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns