Știri

Studiu: Rezidenții urbani prezintă o scădere a toleranței la fructe și legume

today24 martie 2024

Fundal
share close
Studiu: Rezidenții urbani prezintă o scădere a toleranței la fructe și legume
Studiu: Rezidenții urbani prezintă o scădere a toleranței la fructe și legumeLipsa de fibre din alimentația urbană poate afecta digestia fructelor și legumelor, conform unui studiu recent

Un studiu recent a evidențiat că lipsa de fibre din alimentația populației urbane poate afecta capacitatea de digerare a fructelor și legumelor. Fibrele alimentare sunt esențiale pentru menținerea sănătății sistemului digestiv și a unei funcționări optime a acestuia.

Consumul insuficient de fibre poate duce la probleme digestive precum balonare, constipație sau disconfort abdominal. Aceste simptome pot apărea în special în cazul consumului ridicat de fructe și legume, care sunt surse importante de fibre în dietă.

Importanța fibrelor pentru digestie

Fibrele alimentare contribuie la menținerea unui tranzit intestinal sănătos, facilitând eliminarea toxinelor și a deșeurilor din corp. Ele ajută la prevenirea constipației și la menținerea unui nivel echilibrat al bacteriilor benefice din intestin.

De asemenea, fibrele pot ajuta la controlul greutății corporale, deoarece dau senzația de sațietate și pot preveni supraalimentarea. Prin urmare, este important să includem în alimentație surse variate de fibre, precum fructe, legume, nuci, semințe și cereale integrale.

Cum putem crește aportul de fibre în dietă

Pentru a asigura un aport adecvat de fibre în alimentație, este recomandat să consumăm zilnic o varietate de alimente bogate în fibre, precum fructe proaspete, legume colorate, nuci și semințe, cereale integrale și leguminoase. De asemenea, este important să consumăm suficientă apă, deoarece fibrele absorb lichide și pot ajuta la menținerea unei hidratări corespunzătoare.

Concluzie

În concluzie, lipsa de fibre din alimentația urbană poate afecta capacitatea de digerare a fructelor și legumelor, ceea ce poate duce la probleme digestive. Este important să acordăm atenție consumului de fibre și să ne asigurăm că includem în dietă surse variate de alimente bogate în fibre pentru menținerea sănătății sistemului digestiv.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20642935

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns