Știri

Statele Unite și Japonia actualizează tratatul de apărare reciproca într-un nou gest împotriva Chinei

today26 martie 2024

Fundal
share close
Statele Unite și Japonia actualizează tratatul de apărare reciproca într-un nou gest împotriva ChineiPreședintele Biden și premierul Kishida vor anunța măsurile de contracarare a Chinei la întâlnirea de luna viitoare de la Casa Albă

Președintele Joe Biden al Statelor Unite și noul premier al Japoniei, Fumio Kishida, vor avea o întâlnire la Casa Albă luna viitoare pentru a discuta despre măsurile de contracarare a creșterii influenței Chinei în regiune și în întreaga lume.

Ambele țări au exprimat îngrijorare cu privire la comportamentul agresiv al Chinei în regiunea Indo-Pacific, inclusiv în ceea ce privește disputa teritorială în Marea Chinei de Sud și problema privind Taiwanul.

Agenda întâlnirii

Una dintre problemele principale care vor fi discutate în cadrul întâlnirii va fi consolidarea alianței dintre Statele Unite și Japonia, precum și intensificarea cooperării în domeniile de securitate și economie.

Se așteaptă ca cei doi lideri să anunțe măsuri concrete pentru a contracara influența Chinei și pentru a promova valorile democratice și drepturile omului în regiune.

Reacția Chinei

Este de așteptat ca China să reacționeze la anunțurile care vor fi făcute la întâlnirea de la Casa Albă, exprimându-și îngrijorarea cu privire la orice acțiuni care ar putea fi percepute ca o ingerință în afacerile sale interne sau în politica sa externă.

Relațiile dintre Statele Unite, Japonia și China au devenit tot mai tensionate în ultimii ani, iar această întâlnire este văzută ca un moment crucial pentru stabilirea tonului pentru viitorul relațiilor lor.

Concluzie

Întâlnirea dintre președintele Biden și premierul Kishida va avea loc într-un moment crucial pentru relațiile dintre Statele Unite, Japonia și China, iar măsurile anunțate acolo ar putea avea un impact semnificativ asupra geopoliticii regionale și globale.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20643330

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns