Știri

spre o destinație turistică. Tragedia a avut loc în provința Benguet.

today7 februarie 2024 3

Fundal
share close
spre o destinație turistică. Tragedia a avut loc în provința Benguet.
spre o destinație turistică. Tragedia a avut loc în provința Benguet.

O tragedie a lovit sudul Filipinelor, în urma unei alunecări de teren masive provocată de ploi torențiale. Două autobuze au fost îngropate sub teren, rezultând în moartea a cel puțin cinci persoane, rănirea a 31 și dispariția a numeroși alții.

O catastrofă provocată de alunecarea de teren a fost devastatoare în sudul țării

Raportată miercuri de AFP, această tragedie s-a produs într-o regiune montană din sudul Filipinelor, subliniind pericolele severe ale fenomenelor meteorologice extreme.

În imaginile împărtășite pe social media, se arată că operatorii de salvare se luptă cu solicitările urgente de ajutor, în timp ce alunecarea de teren continuă să complice eforturile de salvare.

Victimele rănite, una în stare critică, au fost transportate la spital pentru tratament de urgență, potrivit unui post de pe Facebook al Agenției de Gestionare a Dezastrelor din Maco.

Deși se fac încercări pentru a evalua situația, nu s-a putut determina deocamdată numărul exact de pasageri prezenți în autobuze în momentul alunecării.

Autoritățile au emis ordine de evacuare pentru comunitățile din zonă

Datorită pericolului prezentat de ploile severe, autoritățile de gestionare a dezastrelor din Maco au emis ordine de evacuare pentru cinci sate și au implementat măsuri stricte pentru a gestiona condițiile meteorologice extreme.

Cu condiții meteorologice extreme, regiunea se confruntă cu provocări majore, iar comunitatea se mobilizează pentru a colabora cu autoritățile în situații de urgență.

Ploile torențiale care au afectat regiunea Mindanao din sud în perioada 28 ianuarie – 2 februarie au intensificat riscul de inundații și alunecări de teren.

Impactul acestor evenimente climatice a dus la pierderea de vieți și daune materiale extinse în regiune, evidențiind vulnerabilitatea comunităților locale la schimbările climatice și la fenomenele meteorologice extreme.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns