Știri

Șoferii teribiliști din România vor fi urmăriți cu elicoptere Black Hawk

today6 martie 2024 6

Fundal
share close
Șoferii teribiliști din România vor fi urmăriți cu elicoptere Black Hawk

După sosirea primelor elicoptere Black Hawk, România este acum și oficial gazda primilor instructori pentru aceste aeronave, semnificând astfel apropierea de momentul în care cele șapte elicoptere vor fi plasate în acțiune. Printre atribuțiile elicopterelor Black Hawk se numără și prinderea șoferilor care încalcă legislația rutieră.

Aceste noi aeronave sunt dotate cu camere capabile să înregistreze viteza mașinilor de la sute de metri înălțime.

Ghenadie Frecauțan, în vârstă de 42 de ani, a acumulat mii de ore de zbor pe elicoptere, salvând sute de vieți și dedicându-și întreaga carieră zborului. Acum, el a urcat la un nivel superior al profesiei de pilot, devenind unul dintre primii instructori de elicoptere Black Hawk din România. Întâlnirea reporterilor Digi24 cu Ghenadie a avut loc acum aproximativ un an și jumătate, în Polonia, când el făcea primele zboruri cu celebrele elicoptere Black Hawk, care urmau să fie livrate în România.

După o pregătire inițială la simulator în Statele Unite, în Florida, Ghenadie și-a continuat pregătirea în Polonia, unde a dobândit o înțelegere completă a funcționării elicopterului Black Hawk. În lunile următoare, acesta va fi implicat în misiuni de monitorizare a traficului rutier, pentru a prinde șoferii care încalcă regulile de circulație.

Elicopterul Black Hawk va patrula în special pe cele mai aglomerate șosele, asigurând siguranța în trafic, iar echipajele de la sol vor fi informate în timp real despre eventualele încălcări ale legii.

Aceste elicoptere vor fi folosite și în urmăriri, similar cu cele des întâlnite în Statele Unite ale Americii. În cazul unei urmăriri auto, camerele elicopterului vor asigura supravegherea continuă a infractorului și vor transmite imagini live către forțele de poliție de la sol.

Cu achiziția a 7 elicoptere Black Hawk, România își întărește capacitățile aeriene, iar până la finalul verii toate acestea vor fi complet operaționale. Ministerul de Interne va avea piloți pregătiți pentru misiuni și mulți dintre aceștia vor deveni la rândul lor instructori pentru viitorii piloți, consolidând astfel expertiza și capacitățile în domeniul zborului și al aplicării legii.

Scris de: ManeleMania

Rate it