Știri

„Secretele preparării unei cafele perfecte: Ce cantitate de apă să folosești”

today26 februarie 2024 5

Fundal
share close
„Secretele preparării unei cafele perfecte: Ce cantitate de apă să folosești”Proporțiile de aur pentru o cafea perfectă

În prepararea unei cafele, proporțiile sunt extrem de importante pentru a obține gustul dorit. Indiferent dacă preferi cafeaua la ibric sau la filtru, este esențial să respecți cantitatea corectă de apă necesară pentru a obține o cafea delicioasă.

Cafea la ibric

Pentru a prepara o cafea la ibric în proporții perfecte, îți recomandăm să folosești raportul de 1:10 între cafea și apă. Așadar, pentru fiecare gram de cafea măcinată, adaugă 10 ml de apă. Dacă folosești o cană de 250 ml, vei avea nevoie de aproximativ 25 grame de cafea.

Procedeul clasic de preparare a cafelei la ibric presupune aducerea apei la fierbere, apoi adăugarea cafelei măcinate și amestecarea ușoară. După ce compoziția a dat un clocot și s-a lăsat câteva secunde să se așeze zațul, poți să servești o cafea bogată și aromată.

Cafea la filtru

Pentru cei care preferă cafeaua la filtru, proporțiile ideale sunt de aproximativ 60 grame de cafea la 1 litru de apă. Astfel, dacă prepari o cantitate de 600 ml de cafea, vei avea nevoie de aproximativ 36 grame de cafea măcinată.

Încălzește apa la temperatura potrivită (aproximativ 90-95 grade Celsius), pune cafeaua măcinată în filtru și toarnă apa caldă peste ea, cu mișcări circulare pentru o extracție uniformă. Așteaptă câteva minute pentru ca aroma cafelei să se elibereze complet, apoi servește cafeaua cu plăcere.

Indiferent de metoda de preparare aleasă, respectarea proporțiilor de aur între cafea și apă îți va garanta o experiență aromatică și delicioasă de fiecare dată. Savurează fiecare înghițitură și bucură-te de momentul de răsfăț pe care ți-l oferă ceașca ta preferată de cafea.

Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20617391

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns