Știri

„Schimbări în Valabilitatea Permiselor de Conducere: Categorii în care se Întâmplă Creșteri”

today27 februarie 2024 2

Fundal
share close
„Schimbări în Valabilitatea Permiselor de Conducere: Categorii în care  se Întâmplă Creșteri”Modificări legislative privind valabilitatea permiselor de conducere în România

Pentru unele categorii va crește, dar pentru altele nu

Recent, au fost adoptate modificări legislative importante privind valabilitatea permiselor de conducere în România. Aceste schimbări afectează diferite categorii de conducători auto și au drept scop principal creșterea siguranței în trafic.

Categorii pentru care valabilitatea permisului va crește

O modificare semnificativă este introducerea valabilității permisului de conducere pentru categoriile C, CE, D, DE, C1E și D1E pentru o perioadă de 10 ani. Această măsură vine ca urmare a cerințelor europene privind standardele de siguranță rutieră și are ca scop asigurarea unei calități superioare a șoferilor profesioniști.

Categorii pentru care valabilitatea permisului nu se modifică

Pentru categoriile de permis auto destinate vehiculelor ușoare (cat. B, BE) valabilitatea rămâne de 10 ani, în timp ce pentru motociclete (cat. A, A1, A2) aceasta se menține la 5 ani. Această decizie a fost luată având în vedere particularitățile specifice fiecărei categorii de vehicule și nivelul de experiență necesar pentru a conduce în condiții de siguranță.

Este important de menționat că aceste modificări legislative vin în sprijinul unei conduceri responsabile și a creșterii calității în educația rutieră. Conducătorii auto sunt încurajați să respecte regulile de circulație și să își perfecționeze constant abilitățile de conducere pentru a asigura un mediu mai sigur pe șoselele din România.

Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20619045

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns