Știri

„Real Madrid în doliu: Legenda fotbalului, în vârstă de 76 de ani, a părăsit această lume”

today6 februarie 2024 1

Fundal
share close
„Real Madrid în doliu: Legenda fotbalului, în vârstă de 76 de ani, a părăsit această lume”

Rezumat:

Miguel Angel Gonzalez Suarez, cunoscut ca „El Gato” și jucător de seamă al lui Real Madrid, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. În cariera sa lungă de 18 sezoane, Miguel Angel a jucat 346 de meciuri și a câștigat 18 trofee, apărând de asemenea și poarta naționalei Spaniei în 18 meciuri. Real Madrid și-a exprimat regretul pentru pierderea acestui campion, transmițând condoleanțe familiei sale.

**Miguel Angel – Un monument al fotbalului spaniol și al clubului Real Madrid**

Miguel Angel, care a împlinit 76 de ani, a fost un *simbol al lui Real Madrid*, având un parcurs impresionant de 18 sezoane și 346 de meciuri.

Marca informează că a fost cumpărat de la Agrupacion Deportiva Couto în 1967, însă datorită competiției acerbe cu Betancort și Garcia Remon a făcut ca în prima sa stagiune să fie trimis la Castellon sub formă de împrumut.

Revenit la *Real Madrid*, el a rămas rezervă până în 1974, an în care a devenit titular și a păstrat această poziție pentru următorii 10 ani. În această perioadă, a câștigat 18 trofee, printre care și premiul Zamora în 1976 pentru cel mai bun portar al campionatului.

**Un scrânciob pentru naționala Spaniei**

Miguel Angel a apărat poarta naționalei Spaniei în 18 meciuri și a fost titular la *Cupa Mondială din Argentina în 1978*. A contribuit, de asemenea, la echipa din Cupa Mondială din Spania din 1982.

*Real Madrid lansează un comunicat emoționant*

Real Madrid a emis un comunicat în care *exprimă regretul* față de pierderea unuia dintre cei mai emblematici portari ai lor, transmițând condoleanțe familiei sale. În perioada sa la Real Madrid, Miguel Angel a câștigat 2 Cupe UEFA, 8 titluri de campion în Spania, 5 Cupe ale Spaniei și o Cupă a Ligii Spania.

Comunicatul subliniază că Miguel Angel *a fost legat de Real Madrid toată viața sa*, deținând de asemenea și diverse responsabilități ca delegat al primei echipe, antrenor cu portarii și director al Ciudad Deportiva del Real Madrid.

Suferind de *scleroză laterală amiotrofică*, Miguel Angel nu este singura persoană din lumea fotbalului care se confruntă cu această boală debilitantă. Andrei Matei, fost mijlocaș la Rapid, suferă de aceeași afecțiune, pentru care și familia sa a început o campanie de strângere de fonduri.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns