Știri

Ramona Chiriac se retrage din cursa pentru europarlamentare, confirmă că a renunțat la candidatură

today23 martie 2024

Fundal
share close
Ramona Chiriac se retrage din cursa pentru europarlamentare, confirmă că a renunțat la candidaturăRamona Chiriac se retrage din cursa alegerilor europarlamentare

Ramona Chiriac, fostul șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România și cap de listă comun PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, a anunțat că se retrage din cursa electorală.

Motivul invocat de Ramona Chiriac pentru această decizie a fost reprezentat de faptul că dorește să se concentreze pe activitățile pe care le desfășoară în prezent și să se implice în alte proiecte personale și profesionale.

Decizia sa a fost primită cu surprindere în mediul politic, având în vedere poziția sa importantă și experiența sa în relațiile cu instituțiile europene. Cu toate acestea, Ramona Chiriac a transmis că va rămâne implicată în proiectele și activitățile care vizează promovarea valorilor europene și consolidarea relațiilor României cu Uniunea Europeană.

Acest pas al fostului șef al Reprezentanței CE în România va determina reconfigurarea listei comune a PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare, fiind necesară desemnarea unui nou candidat pentru poziția de cap de listă.

Reacții în urma retragerii

Retragerea lui Ramona Chiriac din cursa electorală a stârnit diverse reacții în mediul politic românesc. Unii au salutat decizia sa de a se concentra pe alte proiecte, în timp ce alții au exprimat regretul că o persoană cu experiența și cunoștințele sale nu va mai reprezenta România în Parlamentul European.

Cu toate acestea, Ramona Chiriac a subliniat că va continua să își aducă aportul în promovarea valorilor europene și în susținerea dezvoltării relațiilor dintre România și Uniunea Europeană, chiar dacă nu va mai candida la alegerile europarlamentare.

Concluzie

Retragerea lui Ramona Chiriac din cursa alegerilor europarlamentare reprezintă o surpriză pentru mediul politic românesc, însă aceasta și-a motivat decizia prin dorința de a se concentra pe alte proiecte personale și profesionale. Cu toate acestea, Ramona Chiriac va continua să își aducă contribuția la promovarea valorilor europene și la consolidarea relațiilor României cu Uniunea Europeană.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20640908

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns