Știri

„Protestul fermierilor la Parlamentul European împotriva Pactului Ecologic: Cetățenii se ridică împotriva politicilor Bruxelles-ului”

today6 februarie 2024 1

Fundal
share close
„Protestul fermierilor la Parlamentul European împotriva Pactului Ecologic: Cetățenii se ridică împotriva politicilor Bruxelles-ului”

**Pactul Ecologic European stârnește nemulțumiri în rândul fermierilor**

Fermierii europeni se opun vehement Pactului Ecologic European, inițiat de Comisia Europeană, având ca scop principal neutralizarea climatului până în 2050. Aceștia se revoltă împotriva măsurilor complexe și riguroase care au fost impuse, considerând că acestea duc la costuri de producție ridicate și provoacă o concurență neloială.

**Cauzele revoltei**

_Fermierii se confruntă cu multiple probleme_, variind de la taxe guvernamentale până la presiuni asupra prețurilor și provocări cu stocarea apei. O altă nemulțumire semnificativă este în legătură cu reglementările birocratice stricte aplicate asupra îngrășămintelor cu azot și pesticide. În plus, fermierii queștiona competitiveitatea produselor UE în fața cerealelor ucrainene ieftine, ces spune că nu respectă standardele UE.

**Proteste extinse în întreaga Europă**

Protestele au loc în mai multe țări europene, inclusiv Spania, Olanda, Italia, Bulgaria și România. __Fermierii au făcut apel la eurodeputați să ia în considerare nemulțumirile lor și să reducă birocrația în sectorul agricol.__ Deși Comisia Europeană a retras temporar o propunere controversată privind reducerea utilizării pesticidelor, tensiunile continuă să crească.

**Proteste continue și escaladarea situației**

Europarlamentarul Victor Negrescu de la PSD estimează că recentele decizii nu vor pune capăt protestelor. În aceeași notă, situația s-a intensificat și la granițele României, unde fermierii bulgari au blocat cinci puncte de frontieră timp de două ore. În plus, în Italia sunt așteptate proteste masive, cu aproximativ 2000 de tractoare care se vor îndrepta spre Roma în zilele următoare.

Astfel, fermierii europeni exprimă clar opoziția lor față de Pactul Ecologic European și solicită o abordare mai echitabilă și mai cuprinzătoare pentru agricultură în cadrul acestui pact.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns