Știri

Proiect de lege al AUR: Minoritățile naționale, forțate să-și „arate respectul” în fața populației majoritare

today2 martie 2024

Fundal
share close
Proiect de lege al AUR: Minoritățile naționale, forțate să-și „arate respectul” în fața populației majoritareSenatorul AUR propune instituirea unei zile naționale în semn de respect față de români

Senatorul de la AUR dorește ca minoritățile naționale să-și arate respectul pentru români

Un senator de la AUR își propune să introducă o zi națională specială în calendarul oficial, în care minoritățile naționale din România să-și arate respectul și recunoștința față de comunitatea românească. Propunerea este ca ziua respectivă să fie sărbătorită în data de 24 noiembrie.

Senatorul motiviază această inițiativă prin dorința de a promova înțelegerea și dialogul intercultural între diferitele etnii prezente în România. El consideră că este important să se sublinieze importanța respectului reciproc și a conviețuirii pașnice între toate comunitățile din țară.

Propunerea senatului AUR vine în contextul unei creșteri a tensiunilor interetnice din ultima perioadă și are ca scop consolidarea coeziunii sociale și promovarea valorilor de toleranță și respect reciproc în rândul cetățenilor români.

Propunerea senatorului urmează să fie dezbătută în cadrul Parlamentului și să primească susținerea necesară pentru a deveni lege.


Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20622051

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns