Știri

Procurorii descoperă noi probe cutremurătoare la tragicul incident de la Ferma Dacilor, iar Cornel Dinicu este prezent la fața locului pentru a relata despre dezvoltările uluitoare.

today7 februarie 2024 4

Fundal
share close
Procurorii descoperă noi probe cutremurătoare la tragicul incident de la Ferma Dacilor, iar Cornel Dinicu este prezent la fața locului pentru a relata despre dezvoltările uluitoare.

Investigațiile la Ferma Dacilor continuă, cu implicarea activă a lui Cornel Dinicu, proprietarul complexului. Acesta a vizitat recent locația tragediei, alături de autorități, urmând a sta sub control judiciar timp de 30 de zile.

Cornel Dinicu, implicat activ în ancheta la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, a revenit pe locul recentei tragedii, în compania autorităților, pentru continuarea investigației. Intrat recent în arest la domiciliu, Dinicu a petrecut câteva ore bune la fermă alături de poliție, în căutare de probe.

Complicii lui Dinicu în conducerea Fermei Dacilor, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, sunt acuzați de distrugere culpoasă care a condus la un grav accident și sunt, de asemenea, sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Posibilitatea de extindere a termenului de arest la domiciliu pentru Dinicu, inițial de 30 de zile, există și poate fi decisă de către judecători.

Curtaină neagră coborâtă peste Ferma Dacilor: opt persoane pierdute în flăcări

Complexul turistic, care includea un restaurant, spațiu de cazare și o bucătărie, a fost ridicat fără permisele și autorizarea necesare. Mai mult, încercările ulterioare de a aduce clădirea la normele legale au fost făcute prin metode incorecte, afirmă anchetatorii.

Complexul a funcționat și împotriva prevederilor de siguranță la incendiu, o problemă de gravitate accentuată care a dus la dezastru. Din păcate, aceasta a fost confirmată și de instituțiile legale competente.

Această manifestare de neglijență a condus, potrivit informațiilor disponibile, la izbucnirea unui incendiu la data de 26 decembrie 2023, soldat cu un teribil bilanț de opt decedați, printre care și trei minori.

Procurorii se înclină să considere că sursa incendiului ar fi rezultatul unui „efect termic al curentului electric”, iar proprietarul a angajat specialiști pentru a investiga în paralel cu ancheta oficială. Anchetatorii precizează însă că alimentarea pensiunii la rețeaua electrică nu era conformă cerințelor de consum ale acestuia.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it