Știri

„Previziune meteo ANM: Surprize meteorologice la începutul primăverii 2024”

today1 martie 2024 1

Fundal
share close
„Previziune meteo ANM: Surprize meteorologice la începutul primăverii 2024”
„Previziune meteo ANM: Surprize meteorologice la începutul primăverii 2024”Prognoza pentru prima lună de primăvară în România, 4 martie – 1 aprilie 2024

Prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru prima lună de primăvară, între 4 martie și 1 aprilie 2024, aduce vești interesante și unele surprize în ceea ce privește temperaturile în țara noastră.

Temperaturi neobișnuite

Conform prognozei, în primele două săptămâni ale lunii martie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Zonele de sud și sud-est vor avea parte de temperaturi mai ridicate decât media sezonieră, iar începutul lunii va fi caracterizat de vreme caldă și însorită.

Răcire accentuată

Însă în a doua jumătate a lunii martie, se preconizează o răcire accentuată a vremii, cu temperaturi sub medie și posibile precipitații în majoritatea regiunilor țării. În special în partea de nord și vest a României, temperaturile vor scădea semnificativ și există chiar posibilitatea de apariție a unor ninsori sau lapoviță în unele zone.

Variații termice

În general, prima lună de primăvară va fi marcată de variații termice semnificative, cu treceri bruște de la vreme caldă la temperaturi mai reci, ceea ce poate influența flora și fauna, dar și activitățile desfășurate în aer liber.

Concluzie

În concluzie, prima lună de primăvară din 2024 se anunță a fi una variabilă din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi extreme și posibile fenomene meteorologice neobișnuite pentru această perioadă. Este recomandat ca locuitorii din toate regiunile țării să fie pregătiți pentru schimbările de vreme și să acorde atenție avertizărilor emise de ANM pentru a se proteja împotriva condițiilor meteo severe.


Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20621942

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns