Știri

„PNL explică motivul respingerii Bugetului Capitalei propus de Nicușor Dan în Consiliul General”

today2 martie 2024 2

Fundal
share close
„PNL explică motivul respingerii Bugetului Capitalei propus de Nicușor Dan în Consiliul General”
„PNL explică motivul respingerii Bugetului Capitalei propus de Nicușor Dan în Consiliul General”Respins bugetul Capitalei de către Consiliul General

Consiliul General al Municipiului București a respins vineri bugetul propus pentru anul în curs de către Primarul General, Nicușor Dan. Proiectul a fost respins cu 28 de voturi împotrivă și 27 de voturi pentru, PNL explicând motivele pentru care nu a votat în favoarea acestuia. Într-un comunicat de presă emis după vot, PNL a argumentat că bugetul propus nu ar fi fost unul realist și sustenabil și că nu ar fi existat garanții că acesta ar fi fost implementat în mod eficient pentru beneficiul bucureștenilor.

Motivele pentru care PNL nu a votat proiectul bugetului

Principalul motiv invocat de PNL pentru respingerea bugetului a fost legat de lipsa unor proiecte și investiții concrete în domenii precum infrastructura, educația și sănătatea. De asemenea, partidul a criticat lipsa de claritate în privința priorităților și a cheltuielilor propuse. PNL a subliniat, de asemenea, că bugetul nu ar fi fost suficient de transparent și că nu ar fi existat o dezbatere adecvată în ceea ce privește alocarea resurselor și prioritățile municipalității.

Reacția Primarului General

În urma respingerii bugetului, Primarul General Nicușor Dan a declarat că va continua dialogul cu consilierii și partidele politice pentru a ajunge la un consens în privința unui buget sustenabil și în interesul locuitorilor Capitalei. Totodată, a subliniat importanța unei colaborări constructive pentru dezvoltarea orașului. Este de așteptat ca Primăria Generală să revină în Consiliul General cu un nou proiect de buget care să se bucure de sprijinul majorității consilierilor și să fie în concordanță cu nevoile și prioritățile municipiului București.
Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20622099

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns