Știri

Persoanele pensionate beneficiază de compensare de 90% pentru medicamente. Când a fost adoptată această decizie?

today23 martie 2024 1

Fundal
share close
Persoanele pensionate beneficiază de compensare de 90% pentru medicamente. Când a fost adoptată această decizie?Pensiile din România beneficiază de o compensare de 90% pentru medicamente

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, pensionarii din România beneficiază de o compensare de 90% pentru medicamentele prescrise de medicii de familie sau specialiști. Această măsură a fost implementată pentru a ușura povara financiară a persoanelor în vârstă și pentru a le asigura accesul la tratamentele de care au nevoie.

Decizia de compensare a fost salutată de către pensionari

Pensionarii din România au salutat decizia de a le compensa 90% din valoarea costului medicamentelor, considerând-o o măsură necesară pentru îmbunătățirea accesului la tratamente. Mulți dintre aceștia depind de medicamente pentru a trata diverse afecțiuni de sănătate și costurile ridicate ale acestor medicamente reprezentau o povară financiară semnificativă până în prezent.

Impactul măsurii asupra bugetului de stat

Implementarea acestei măsuri de compensare a medicamentelor pentru pensionari va avea un impact semnificativ asupra bugetului de stat, dar autoritățile au subliniat importanța asigurării accesului la tratamente pentru toți cetățenii, inclusiv pentru cei în vârstă. Măsura este în concordanță cu obiectivele de îmbunătățire a sistemului de sănătate din România și de asigurare a unei îngrijiri medicale de calitate pentru toți cetățenii.

Reacția societății civile și a organizațiilor non-guvernamentale

Societatea civilă și organizațiile non-guvernamentale au salutat de asemenea decizia de compensare a medicamentelor pentru pensionari, considerând-o un pas important în direcția asigurării accesului la tratamente pentru toți cetățenii. Aceste organizații au pledat pentru o acoperire medicală mai bună și pentru reducerea inegalităților în accesul la serviciile de sănătate în România.

Concluzie

Compensarea a 90% din valoarea costului medicamentelor pentru pensionari reprezintă o măsură importantă în asigurarea accesului la tratamente pentru această categorie vulnerabilă de cetățeni. Implementarea acestei măsuri evidențiază angajamentul autorităților de a îmbunătăți sistemul de sănătate din România și de a asigura o îngrijire medicală de calitate pentru toți cetățenii.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20641046

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns