Știri

periculoase. Citește toată informația importantă!

today7 februarie 2024 3

Fundal
share close
periculoase. Citește toată informația importantă!

Retailerul Lidl a anunțat retragerea de pe piață a unui produs popular. Acest lucru a fost determinat de o descoperire în compoziția acestuia.

Titlu: Lidl cere consumatorilor să returneze un anumit produs achiziționat

Retailerul internațional, Lidl, a comunicat recent că a decis să retragă din rândul produselor comercializate un sortiment de pește în borcan. Această decizie a fost luată ca urmare a îndemnului făcut spre consumatorii care au achiziționat acest produs, încurajându-i să nu-l consume.

Produsul vizat de această decide este denumit ”Nixe – file de anșoa în ulei de măsline 80 g (lot 145 / 220. Exp. 25.05.2024)”. Cetățenii care au cumpărat acest produs sunt invitați să-l returneze în magazine, nu fiind necesară prezentarea bonului pentru înapoiere.

În anunțul companiei se menționa că această măsură de precauție are loc „în interesul protecției consumatorilor”, după o descoperire privind o valoare ridicată de histamină în produs.

Histamina este o substanță chimică existentă în majoritatea celulelor corpului, având rol important în funcționarea sistemului imunitar. Totuși, consumul de alimente cu un nivel ridicat de histamină poate cauza reacții adverse, de la mâncărimi și roșeață facială, până la dureri de cap.

Adesea, intoxicarea cu histamină este asociată cu consumul de pește albastru (ton, sardine, hamsii etc) și alimente fermentate (brânză, cârnați, vin etc), simptomele sale fiind greața, vărsăturile, diareea, durerea abdominală și cefaleea. Tratamentul constă în administrarea de antihistaminice pentru cazuri ușoare, iar în cazuri severe poate fi necesară administrarea de adrenalină.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it