Știri

Papa Francisc critică ideologia de gen, afirmând că eliminarea diferențelor echivalează cu ștergerea umanității.

today2 martie 2024

Fundal
share close
Papa Francisc critică ideologia de gen, afirmând că eliminarea diferențelor echivalează cu ștergerea umanității.Viziunea Papei Francisc despre ideologia de gen

„Am cerut să se facă studii asupra acestei ideologii urâte a epocii noastre”

Papa Francisc a exprimat o poziție fermă împotriva ideologiei de gen, pe care o consideră urâtă și dăunătoare în societatea contemporană. Într-o declarație recentă, Pontiful a afirmat că a solicitat realizarea de studii asupra acestei ideologii pentru a înțelege mai bine impactul său asupra individului și comunității.

În viziunea Papei Francisc, ideologia de gen respinge diferențele naturale și complementare dintre bărbați și femei, promovând o concepție relativistă și fluidă a identității de gen. Această abordare, conform Papei, poate duce la confuzie, alienare și chiar la pierderea unor valori fundamentale ale umanității.

Papa Francisc pledază pentru respectarea demnității fiecărei persoane, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen. Cu toate acestea, el avertizează împotriva ideologiei de gen care caută să impună o viziune unică și restrictivă asupra sexualității umane, negând diversitatea și complexitatea umană.

În final, Papa Francisc încurajează dialogul și înțelegerea reciprocă între diferitele perspectivie asupra genului și sexualității, subliniind importanța promovării unei culturi a respectului și acceptării într-o lume diversă și pluralistă.


Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20622444

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns