Știri

O țară europeană organizează un referendum pentru majorarea vârstei de pensionare și acordarea unei a 13-a pensie.

today4 martie 2024 1

Fundal
share close
O țară europeană organizează un referendum pentru majorarea vârstei de pensionare și acordarea unei a 13-a pensie.Elvețienii votează pentru reforma sistemului de pensii

Locuitorii din Elveția au participat duminică la un vot cu privire la două inițiative populare care vizează reformarea sistemului de pensii.

Prima inițiativă propunea creșterea nivelului de finanțare a sistemului de pensii, pentru a asigura venituri mai mari pensionarilor. Această propunere a fost sprijinită de organizațiile sindicale și de multe grupuri de cetățeni.

A doua inițiativă a fost mai controversată, propunând creșterea vârstei de pensionare pentru femei, pentru a o alinia cu cea a bărbaților. Cei care au susținut această inițiativă au argumentat că este necesară o reformă a sistemului de pensii pentru a asigura sustenabilitatea acestuia în viitor.

Dezbatere aprinsă înainte de vot

Aceste două propuneri au provocat dezbateri aprinse în întreaga țară înainte de vot. Susținătorii reformei au argumentat că este necesară o schimbare pentru a asigura un sistem de pensii echitabil și sustenabil, în timp ce oponenții au exprimat îngrijorări cu privire la impactul pe care aceste reforme l-ar avea asupra anumitor categorii de pensionari.

Rezultatele votului urmează să fie anunțate

Alegătorii elvețieni s-au exprimat prin vot cu privire la aceste două inițiative, iar rezultatele urmează să fie anunțate în curând. Indiferent de rezultat, este clar că problema reformării sistemului de pensii va rămâne în atenția publică în Elveția și că va fi un subiect important în viitorul apropiat.


Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20623846

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns