Știri

Numărul zilelor libere legale rămase pentru angajații români în 2021 și consecințele pentru cei care nu beneficiază de ele.

today25 martie 2024 1

Fundal
share close
Numărul zilelor libere legale rămase pentru angajații români în 2021 și consecințele pentru cei care nu beneficiază de ele.La începutul anului, salariații din România urmau să beneficieze de 17 zile libere, sărbători legale recunoscute, la care Guvernul a adăugat încă trei, însă doar pentru bugetari. Acest lucru a creat un val de nemulțumire în rândul angajaților din sectorul privat, care au considerat că ar trebui să beneficieze și ei de aceste zile libere suplimentare.

Situația salariaților din sectorul privat

Salariații din sectorul privat au fost dezamăgiți de decizia Guvernului de a acorda zile libere suplimentare doar bugetarilor. Ei au subliniat faptul că și ei ar trebui să se bucure de aceste zile libere, mai ales că au fost printre cei mai afectați de pandemia de COVID-19.

Reacția autorităților

Autoritățile au argumentat că acordarea acestor zile libere suplimentare doar bugetarilor se datorează faptului că aceștia au fost în linia întâi în lupta cu pandemia și merită să fie răsplătiți pentru eforturile lor.

Poziția sindicatelor

Sindicatelor au criticat decizia Guvernului și au cerut ca toți salariații să beneficieze de aceste zile libere suplimentare. Ei consideră că este important ca Guvernul să aibă în vedere și nevoile salariaților din sectorul privat și să le acorde aceleași drepturi ca bugetarilor.

Concluzie

În final, situația rămâne un subiect de dezbatere și polemică în societatea românească. Este important ca autoritățile să găsească o soluție echitabilă care să țină cont atât de nevoile bugetarilor, cât și de cele ale salariaților din sectorul privat.

Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20642428

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns