Știri

Modificări privind călătoriile cu avionul în spațiul Schengen. Ce trebuie să știe românii care au zboruri programate din 31 martie.

today29 martie 2024

Fundal
share close
Modificări privind călătoriile cu avionul în spațiul Schengen. Ce trebuie să știe românii care au zboruri programate din 31 martie.Românii vor avea parte de schimbări privind călătoriile cu avionul în spațiul Schengen. Ce proceduri vor fi respectate din 31 martie

Din 31 martie, românii care călătoresc în spațiul Schengen vor trebui să respecte noi proceduri

Începând cu data de 31 martie, românii care călătoresc în spațiul Schengen vor trebui să respecte noi proceduri în ceea ce privește călătoriile cu avionul. Astfel, se va introduce un nou sistem electronic de autorizare pentru călătoriile în statele Schengen, numit ETIAS (European Travel Information and Authorization System).

ETIAS va fi obligatoriu pentru toți românii care călătoresc în spațiul Schengen

ETIAS va fi un sistem electronic simplu și rapid prin care se verifică eligibilitatea călătorilor care doresc să intre în spațiul Schengen. Acest sistem va fi obligatoriu pentru toți cetățenii români care doresc să călătorească în țările din spațiul Schengen și va trebui completat înainte de călătorie. Autorizarea prin intermediul ETIAS va fi valabilă timp de trei ani sau până la expirarea documentelor folosite pentru completarea formularului.

Cum va funcționa ETIAS pentru călătoriile românilor în spațiul Schengen

Pentru a completa formularul ETIAS, românii vor trebui să ofere informații precum datele de identificare, informații de contact, informații de călătorie și istoricul locurilor de muncă sau educație. De asemenea, vor trebui să plătească o taxă de autorizare de călătorie în valoare de 7 euro. După completarea și aprobarea formularului, călătorii vor primi autorizarea ETIAS prin e-mail, iar aceasta va fi verificată la controlul de securitate al aeroportului de plecare.

Scopul introducerii ETIAS pentru români

Scopul introducerii sistemului ETIAS este de a crește securitatea în spațiul Schengen prin verificarea prealabilă a călătorilor și identificarea potențialelor riscuri sau amenințări. Acest lucru va facilita călătoriile pentru cetățenii care respectă legislația și regulile de călătorie și va contribui la menținerea unui mediu sigur în interiorul granițelor Schengen.

Concluzie

Începând cu 31 martie, românii care doresc să călătorească în spațiul Schengen vor trebui să respecte noile proceduri impuse de introducerea sistemului ETIAS. Este important să fie completate corect formularele ETIAS și să fie respectate toate cerințele pentru a evita eventuale probleme la punctele de control și pentru a asigura o călătorie fără incidente în țările din spațiul Schengen.
Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20646462

Scris de: ManeleMania

Rate it