Știri

„Mircea Geoană consideră amenințările nucleare ale lui Putin mai degrabă o tactică de intimidare psihologică decât un plan concret”

today1 martie 2024 2

Fundal
share close
„Mircea Geoană consideră amenințările nucleare ale lui Putin mai degrabă o tactică de intimidare psihologică decât un plan concret”Mircea Geoană comentează amenințările lui Vladimir Putin la adresa țărilor NATO

Liderul de la Kremlin evocă un „risc real” de conflict nuclear între Occident și Rusia

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a reacționat la amenințările făcute de președintele rus Vladimir Putin la adresa țărilor membre NATO. Recent, Putin a avertizat că există un „risc real” de un conflict nuclear între Occident și Rusia. Geoană a subliniat că declarațiile lui Putin sunt „total inacceptabile” și „periculoase”. El a reiterat angajamentul NATO față de apărarea membrilor săi și a subliniat importanța dialogului și descaladării tensiunilor. Relațiile dintre NATO și Rusia au fost tensionate în ultimii ani, mai ales în contextul anexării Crimeei de către Rusia și a conflictului din Ucraina. NATO a consolidat prezența militară în Europa de Est ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei. Geoană a declarat că NATO se bazează pe „deteriorarea credibilă” și „dialog politic”, dar și pe o poziție fermă împotriva amenințărilor la adresa securității europene. El a subliniat necesitatea cooperării și consolidării unității între membrii NATO pentru a contracara eventuale provocări venite din partea Rusiei. Amenințările lui Putin în ceea ce privește un posibil conflict nuclear reprezintă un nou element de îngrijorare pentru comunitatea internațională și semnalează o escaladare periculoasă a tensiunilor dintre Rusia și Occident.

Geoană a reiterat angajamentul NATO pentru apărarea membrilor săi și importanța dialogului și descaladării tensiunilor


Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20622042

Scris de: ManeleMania

Rate it