Știri

Medicii din Iași au realizat o minune și au salvat viața unei fetițe de trei ani

today7 februarie 2024 2

Fundal
share close
Medicii din Iași au realizat o minune și au salvat viața unei fetițe de trei ani

Experții în sănătate de la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași au realizat o intervenție chirurgicală monumentală, salvând viața unei fetițe de trei ani cu o tumoră imensă pe creier.

Povestea unei salvări miraculoase: medicii din Iași extirpă o enormă tumoră cerebrală la o fetiță de trei ani

Familia unei fetițe de doar trei ani din județul Botoșani a trăit momente de coșmar la începutul anului, atunci când micuța a fost diagnosticată cu o uriașă tumoră cerebrală.

Daniela Lăcrămioara Varej, mama fetiței, a povestit cum micuța a ajuns la Spitalul de Copii din Botoșani având simptome precum vărsături și somnolență. După o serie de investigații complexe, medicii au stabilit că suferă de o tumoră pe creier. Momente de groază transformate în speranță prin intervenția medicilor din Iași.

Medicale de la spitalul ieșean confirmă că fetița, transferată din Botoșani, prezenta simptome de hipertensiune intracraniană. Acuzând severe dureri de cap, vărsături și probleme de vedere, micuța a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral.

”Un copil de trei ani din Botoșani a fost adus la noi cu semne de hipertensiune intracraniană. Această fetiță prezenta severe dureri de cap, vărsături și probleme de vedere de ceva timp. De aceea, medicii locali au decis să ne trimită cazul. Micuța a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral. Aceste tumori sunt relativ rare și afectează mai ales copiii, deoarece apar din resturi embrionare pe parcursul dezvoltării intrauterine ”, declară reprezentanții spitalului.

Intervenția chirurgicală, un succes. Echipa medicală, pusă la încercare

Echipa medicală ieșeană a intervenit cu succes – fetița, o mică luptătoare, este acum în recuperare, cu o nouă șansă la viață.

Într-o postare pe Facebook, Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, a dezvăluit că echipa a trecut prin momente tensionate.

”Echipa medicală a trăit momente tensionate. Exista un risc substanțial de a pierde această vorba de o infecție pulmonară asociată tumorii. Copiii pe care i-am tratat recent mi-au arătat cât de puternică este voința lor de a trăi.

M-am gândit adesea la reziliența extraordinară a copiilor, o forță vitală de neînțeles pentru noi, adulții. Fiecare copil pe care îl operez aduce un nou sens luptei pentru viață, motivând întreaga echipă să lupte și mai puternic”, mărturisește medicul.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it