Știri

Ligia Deca susține că examenul de Bacalaureat ar trebui modificat pentru a deveni mai relevant.

today22 martie 2024 1

Fundal
share close
Ligia Deca susține că examenul de Bacalaureat ar trebui modificat pentru a deveni mai relevant.Cum vrea ministrul educației să schimbe examenul de bacalaureat

Ligia Deca anunță schimbări importante în următoarea perioadă

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat recent planuri ambițioase privind schimbările ce urmează să fie implementate în ceea ce privește examenul de bacalaureat. Aceste modificări sunt considerate importante pentru îmbunătățirea procesului de evaluare a elevilor și pentru creșterea calității învățământului secundar.

Primele modificări propuse

Printre primele modificări propuse de ministrul Ligia Deca se numără eliminarea unor materii considerate de mulți ca fiind obsolete sau neesențiale pentru formarea elevilor în contextul actual. De asemenea, se dorește introducerea unor materii noi, mai relevante și adaptate la cerințele pieței muncii.

Adaptarea probei scrise și introducerea unor evaluări practice

O altă schimbare importantă propusă de ministrul educației constă în adaptarea probei scrise de la examenul de bacalaureat, astfel încât să pună mai mult accent pe gândirea critică și rezolvarea de probleme practice. De asemenea, se dorește introducerea unor evaluări practice care să ofere elevilor posibilitatea de a-și demonstra abilitățile practice și creativitatea în domeniile în care sunt interesați.

Colaborarea cu specialiști din diverse domenii

Pentru a asigura succesul implementării acestor schimbări, ministrul Ligia Deca a anunțat că va colabora strâns cu specialiști din diverse domenii, inclusiv cu cadre didactice, psihologi educaționali și reprezentanți ai mediului de afaceri, pentru a identifica cele mai potrivite strategii și metode de evaluare pentru elevi.

Concluzie

Prin aceste propuneri de schimbare a examenului de bacalaureat, ministrul educației, Ligia Deca, își propune să aducă un plus de valoare procesului educațional din România, să încurajeze dezvoltarea abilităților practice și gândirea critică a elevilor, și să pregătească mai bine viitoarea generație pentru provocările secolului XXI.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20640713

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns