Știri

Liderul ultrașilor rapidiști a fost arestat

today15 martie 2024 3

Fundal
share close
Liderul ultrașilor rapidiști a fost arestat

Trei dintre suporterii extremi ai echipei Rapid București, printre care se află și Daniel Niculae, președintele clubului de fotbal, au fost arestați în legătură cu acuzații grave.

Printre aceștia se numără și liderul galeriei de suporteri, care ar fi colaborat strâns cu Niculae pentru aducerea de materiale pirotehnice periculoase pe stadion. Un total de 16 persoane sunt investigate în acest caz, procurorii fiind de părere că acestea au fost implicate în constituirea și operarea unui grup infracțional organizat, traficul de materiale pirotehnice fără autorizație, încălcarea reglementărilor privind armele și munițiile, precum și distrugerea proprietății.

Dintre cei implicați, trei au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce alți 12 sunt plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Daniel Niculae este considerat suspect în acest caz, însă a fost eliberat, fiind lăsat în libertate. Potrivit procurorilor, Niculae ar fi colaborat cu suporterii extremi pentru a introduce materiale pirotehnice periculoase pe stadion. În plus, în cadrul stadionului a fost descoperită o încăpere secretă, cu un perete fals, utilizată pentru stocarea petardelor și torțelor.

Finanțatorul echipei, Dan Șucu, susține că nu avea cunoștință despre aceste activități ilegale.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în București și în județele Ilfov, Prahova și Iași, au fost găsite și confiscate materiale pirotehnice, arme de foc, arme albe și sume importante de bani.

Daniel Niculae a fost reținut de către forțele speciale joi dimineața. În ciuda declarațiilor procurorilor, președintele Rapidului a negat orice implicare. În plus, în fața camerelor de luat vederi, Adrian Olariu, responsabil cu securitatea pe stadionul Rapid, a infirmat prezența materialelor pirotehnice, afirmând că galeria de suporteri este lipsită de lideri care să promoveze astfel de activități.

În urma acestor incidente, Federația Română de Fotbal a interzis suporterilor extremi să mai ocupe peluzele la meciurile viitoare ale echipei Rapid.

Scris de: ManeleMania

Rate it