Știri

Înmormântare solemnă pentru Navalnîi: Sicriul în pământ pe acordurile lui Frank Sinatra.

today2 martie 2024 1

Fundal
share close
Înmormântare solemnă pentru Navalnîi: Sicriul în pământ pe acordurile lui Frank Sinatra.Alexei Navalnîi va fi înmormântat vineri, iar autorităţile ruse au luat măsuri de securitate fără precedent în apropierea bisericii și cimitirului.

Familia și prietenii lui Navalnîi au planificat o slujbă religioasă în memoria sa la o biserică din Moscova, urmată de ceremonia de înmormântare la cimitirul Novodevici. Cu toate acestea, autoritățile ruse au impus restricții stricte de securitate în zonă, inclusiv blocarea accesului publicului la locul de înmormântare.

Este de așteptat ca înmormântarea lui Navalnîi să atragă atenția internațională, deoarece el a fost un critic vocal al președintelui rus Vladimir Putin și al guvernului său. Navalnîi a murit în închisoare la vârsta de 44 de ani, iar familia sa a acuzat autoritățile de neglijență medicală și de refuzul de a-i acorda tratamentul necesar.

Tragedia morții lui Navalnîi a stârnit reacții de condoleanțe și critici din partea liderilor internaționali, care au cerut o investigație independentă și transparentă cu privire la circumstanțele în care a murit. Mai multe țări au amenințat cu sancțiuni împotriva Rusiei în urma acestui incident.

Cu toate acestea, regimul rus a respins acuzațiile de neglijență și susține că Navalnîi a primit îngrijire medicală corespunzătoare în închisoare. În ciuda controversei care a înconjurat moartea sa, Navalnîi rămâne un simbol al opoziției față de regimul autoritar din Rusia și o figură cheie în lupta pentru democrație și drepturile omului.

Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20621906

Scris de: ManeleMania

Rate it