Știri

Incendiu devastator la o ambulanță privată în Botoșani, care a afectat și alte trei mașini

today7 februarie 2024 2

Fundal
share close
Incendiu devastator la o ambulanță privată în Botoșani, care a afectat și alte trei mașini

Panică într-un oraș din Botoșani, unde o ambulanță privată a fost complet distrusă într-un incendiu care a afectat și alte trei mașini. Pompierii au intervenit în forță pentru a stăvili rapid flăcările.

Incendiu devastator în Botoșani: ambulanță privată distrusă în totalitate

Un incendiu violent a avut loc în municipiul Botoșani, pe strada Gheorghe Hasnas, distrugând complet o ambulanță privată și afectând alte trei autoturisme. Incidentul a fost raportat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Proprietarul unei clădiri din apropiere a observat flăcările ce păreau să se extindă și a alertat imediat autoritățile. Alarma a fost declanșată nu departe de ora 03:00.

„O ambulanţă privată s-a mistuit în flăcări, iar alte trei autoturisme parcate în zonă au suferit daune parțiale. Proprietarul unei locuințe din zonă a observat focul și a alertat imediat forțele de intervenție. Alarma a fost dată puțin înainte de ora 03:00”, au informat oficiali ai ISU Botoşani.

Intervenție de amploare pentru pompieri

Pompierii Detașamentului Botoșani s-au mobilizat rapid, trimițând la fața locului o mașină de stingere cu apă și spumă. La sosirea lor, ambulanța era complet cuprinsă de flăcări, iar celelalte autoturisme suferiseră daune parțiale.

Procesul de stingere a fost anevoios și intens, dar echipa de intervenție a reușit să controleze și să împiedice propagarea focului. Cu toate acestea, ambulanța a fost complet distrusă, iar celelalte vehicule implicate au suferit pagube considerabile.

Investigații în desfășurare pentru identificarea cauzei incendiului

Reprezentanții ISU presupun că sursa incendiului a fost un scurtcircuit electric. Se vor face investigații suplimentare pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului și se vor lua măsuri de prevenție.

Potrivit Gazetei de Botoșani, în ultima lună, în județul Botoșani s-au inregistrat 55 de incendii, cu o creștere semnificativă de peste 60% față de aceeași perioadă a anului 2023.

Cea mai mare parte dintre cazuri au fost cauzate de neglijență în ceea ce privește întreținerea coșurilor de fum, dar și de utilizarea necorespunzătoare a dispozitivelor și echipamentelor electrice sau a sistemelor de încălzire defecte.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns