Știri

ICCJ a confirmat înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei)

today19 martie 2024 8

Fundal
share close
ICCJ a confirmat înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei)
ICCJ a confirmat înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei)

Într-o hotărâre ce a stârnit reacții puternice în arena politică, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat marți înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), validând astfel contestația împotriva deciziei Biroului Electoral Central.

Liderii USR-PMP-Forța Dreptei au subliniat că hotărârea ÎCCJ demonstrează că inițiala decizie a Biroului Electoral Central a fost influențată de o majoritate politică ostilă democrației, sub controlul PSD-ului, eșuând lamentabil în încercarea de a bloca candidatura alianței Dreapta Unită.

Această decizie este definitivă, conferind Alianței Dreapta Unită dreptul de a participa la alegerile europarlamentare și locale.

„Alianța Dreapta Unită va figura pe buletinul de vot. Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia antidemocratică a BEC, care, la cererea PSD și cu sprijinul PNL, a încercat să ne excludă din competiție electorală în cadrul alianței.

PSD și PNL au încercat să-și impună controlul asupra oricărui aspect, de la justiție la dreptul de a alege. Regimul condus de Klaus Iohannis este atât de disperat încât a încercat să ne elimine de pe buletinul de vot. Le este teamă de schimbarea pe care o reprezentăm.

Ne vom continua drumul. Avem în spate milioane de români care aspiră la o Românie modernă, curată de corupție și abuzuri. Le reamintim încă o dată: nu vom permite să ne fure viitorul. Luptăm pentru modernizarea României, pentru școli și spitale mai bune, pentru dreptate și pentru oameni.

Să vorbească cu prietenii și familia despre tentativa de abuz pe care am suferit-o, despre prejudiciile aduse României în ultimii ani prin creșteri de prețuri și taxe excesive. Există o alternativă la acest regim corupt. Pe 9 iunie, să vină la vot și să pună ștampila pe Dreapta Unită”, a transmis liderul USR, Cătălin Drulă.

„S-a făcut dreptate. Dreapta Unită este legal constituită. Tentativa PSD de a împiedica înregistrarea alianței a eșuat. Justiția a făcut dreptate. Mulțumim echipei de avocați coordonate de maestrul Ion Dragne. Pornim campania cu credință în izbândă!”, a postat președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, pe Facebook.

Conform minutei instanței:

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alianței electorale – ,,Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei”.

Decizia este definitivă. A fost pronunțată astăzi, 19 martie 2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței.”

Sursa foto: Facebook – Ludovic Orban

Scris de: ManeleMania

Rate it