Știri

Giurgiu: Dezvăluiri cutremurătoare despre sclavie și abuz asupra persoanelor cu handicap

today6 februarie 2024 1

Fundal
share close
Giurgiu: Dezvăluiri cutremurătoare despre sclavie și abuz asupra persoanelor cu handicap

**Rezumat:** DIICOT a descoperit o familie din Giurgiu care racola persoane vulnerabile, cu handicap mintal, pentru a le exploata în condiții inumane. Victimele erau ademenite cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit, după care li se luau documentele și erau puse la munci grele, întreținând un climat de teroare constantă. Sclavia a fost practicată începând cu 2021, fiind identificate șase astfel de victime.

**H1: Explorarea terorii moderne: sclavia în Giurgiu**

**H2: Recrutarea și exploatarea persoanelor vulnerabile de către un grup criminal**

Într-o perioadă începută din 2021, o familie din Giurgiu manipula persoane cu dizabilități mintale pentru a fi utilizate ca sclavi. *Victimele erau ademenite cu promisiunea unui loc de muncă*, dar, odată ajunse în capcană, li se luau documentele și erau obligate la munca fizică grea.

**H2: Condițiile de viață inumane ale victimelor**

După recrutare, victimelor le erau impuse condiții de viață degradante. De exemplu, un bărbat a povestit că era locuit într-o cameră construită din scândură, cu un acoperiș din folie de plastic, unde vântul și apa intrau cu ușurință. În plus, victimele erau supravegheate constant și amenințate cu violența dacă încercau să fugă.

**H3: Intervenția DIICOT și justiția**

Experiența oribilă a acestor victime a ajuns în sfârșit la urechile autorităților, iar DIICOT a intervenit în februarie 2024. Cei ***responsabili de exploatarea acestor persoane vulnerabile au fost arestați și vor răspunde în instanță pentru acuzațiile de trafic de persoane și sclavie***. Potrivit anchetatorilor, cel puțin două victime au fost găsite cu *probleme de sănătate evidente*, cum ar fi traumatisme fizice și psihiatrie.

**H3: Mărturiile victimelor**

După descinderea DIICOT, victimele au început să povestească experiențele lor teribile. Unele povestesc cum au fost forțate să muncească 12 ore pe zi, cu puțin timp pentru somn sau hrană. Alții vorbesc despre amenințările constante de violență și supraveghere continuă. Toate acestea indică o situație de trafic de persoane și sclavie modernă în plină desfășurare, care acum este adusă în fața justiției.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns