Știri

Gheboasă vs. Jandarmeria care l-a amendat la Untold

today7 martie 2024 7

Fundal
share close
Gheboasă vs. Jandarmeria care l-a amendat la Untold

Trapperul Gabriel Gavriș, cunoscut sub numele de Gheboasă, a revenit în atenția publicului vinerea trecută, după ce a fost chemat la audieri de procurorii DIICOT Dâmbovița în legătură cu un dosar de trafic de droguri.

Gheboasă a fost surprins pe bulevardul Timișoara din București în timp ce achiziționa cannabis de la traficanți. Artistul a afirmat că este acuzat de consum, nu de trafic de droguri.

În cadrul acestui dosar, Asociația Evoluție în Instituție a intervenit ca parte interesată. Gheboasă a mai dezvăluit că la percheziția domiciliară nu au fost descoperite substanțe interzise și că riscul său este doar o amendă penală. Popularitatea lui a crescut vara trecută când, după concertul său de la Untold pe 6 august, a fost amendat cu 1.000 de lei de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, pentru că versurile melodiilor sale erau vulgare și discriminatorii.

Jandarmeria l-a acuzat pe Gheboasă de folosirea unor injurii, expresii jignitoare sau vulgare care ar putea tulbura ordinea publică sau provoca indignarea cetățenilor sau leza demnitatea și onoarea acestora. Gheboasă a răspuns acuzând la rândul său Jandarmeria de rasism și a contestat amenda în instanță.

Dosarul în care Gabriel Gavriș este pârât, iar Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca este reclamant, a fost înregistrat pe 25 august 2023 la Judecătoria Cluj-Napoca, conform datelor de pe portalul instanțelor de judecată, având ca obiect „plângere contravențională”.

La primul termen al procesului, stabilit pentru 31 ianuarie 2024, instanța a constatat că, la data de 22 septembrie 2023, Asociația Evoluție în Instituție a depus o cerere de intervenție accesorie, iar la data de 13 octombrie 2023, Jandarmeria a prezentat poziția sa procesuală și documentele anexe. Această asociație este un ONG care monitorizează activitatea instituțiilor publice din România.

Gheboasă a atașat plângerii documente în limba engleză. Instanța a observat că documentele respective nu au fost traduse în limba română și a considerat că nu poate evalua necesitatea lor la acel termen, sugerând traducerea acestora pentru termenele viitoare.

Avocatul lui Gheboasă a certificat conformitatea documentelor depuse deja la dosar. Instanța a respins obiecția legată de aceste documente, deoarece au fost certificate ca fiind conforme cu originalul. În plus, instanța a considerat că, fiind vorba de hotărâri emise de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, acestea nu necesitau certificare ca fiind conforme cu originalul.

Următorul termen este programat pentru 18 septembrie 2024. Reprezentantul Asociației Evoluție în Instituție a cerut admiterea intervenției accesorie conform formulării sale, susținând că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de Procedură Civilă în raport cu obiectivele asociației, respectiv apărarea drepturilor omului în conformitate cu tratatele internaționale și exercitarea unui control civil pentru transparența funcționării instituțiilor publice.

Avocatul lui Gheboasă a solicitat judecarea cauzei la termenul respectiv, pentru a nu întârzia soluționarea cererii, și a cerut pronunțarea asupra cererii de intervenție accesorie și asupra fondului cauzei în aceeași hotărâre, argumentând că toate părțile și-au exprimat deja pozițiile. Totodată, avocatul a solicitat un alt termen decât cel din luna iulie pentru că nu va putea fi prezent. Judecătoria Cluj-Napoca a considerat că este necesar un nou termen, având în vedere complexitatea cauzei și volumul de muncă al instanței. Astfel, a fost stabilit un nou termen pentru 18 septembrie 2024.

Sursa foto: Fanatik.ro

Sursa: https://www.fanatik.ro/cine-a-intervenit-in-instanta-intre-gheboasa-si-jandarmeria-care-l-a-amendat-la-untold-ce-a-cerut-avocatul-trapperului-20627339

Scris de: ManeleMania

Rate it