Știri

„Dune 2” strălucește în box office-ul mondial, obținând încasări masive la debut

today4 martie 2024 8

Fundal
share close
„Dune 2” strălucește în box office-ul mondial, obținând încasări masive la debut
„Dune 2” strălucește în box office-ul mondial, obținând încasări masive la debut

„Dune 2” s-a bucurat de un debut impresionant în box office, generând încasări uriașe în prima săptămână de la lansare.

Conform revistei Variety, filmul regizorului canadian Denis Villeneuve a adunat încasări de 81,5 milioane de dolari în primul weekend de proiecție. David A. Gross de la firma de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research a subliniat că aceste cifre reprezintă o deschidere remarcabilă pentru un sequel de science-fiction, remarcând că publicul se conectează puternic cu personajele umane și vulnerabile.

La începutul weekendului, Warner Bros, studio-ul care a produs adaptarea romanului semnal al lui Frank Herbert din 1965, estimase un debut de 65 de milioane de dolari pe piața internă din America de Nord. Cu toate acestea, majoritatea prognozelor indicau că încasările vor depăși 80 de milioane de dolari.

„Dune: Part Two” a adunat încasări de 97 de milioane de dolari la box office-ul internațional, generând vânzări totale de bilete în valoare de 178 de milioane de dolari în weekendul de debut. Producătorul filmului, Mary Parent, a remarcat că acesta a pătruns cu adevărat în cultura populară.

Continuarea filmului „Dune” din 2021, regizat tot de Villeneuve, a fost inițial programată să fie lansată în toamna anului precedent, dar a fost amânată pentru primăvara următoare din cauza grevei actorilor de la Hollywood. Această întârziere i-a împiedicat pe actorii precum Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh și restul distribuției să promoveze filmul.

Sub numele oficial „Dune: Part Two”, lungmetrajul lui Villeneuve a avut cel mai bun debut de weekend din acest an în cinematografele nord-americane și cel mai semnificativ de la filmul-concert „The Eras Tour” al lui Taylor Swift, în octombrie 2023.

Sursa foto: IMDB

Scris de: ManeleMania

Rate it