Știri

din spatele noii reglementări?

today6 februarie 2024 2

Fundal
share close
din spatele noii reglementări?
din spatele noii reglementări?

**Rezumat:**

*Gaze și energie electrică mai ieftine pentru români:*

Unii români vor avea facturi mai mici la gaze și _energie electrică_, datorită unor oferte competitive. Situația pare mai bună pentru cei cu un consum sub 100 KWH anual, unde majoritatea ofertelor igualează tariful plafonat de Guvern. În schimb, furnizorii majori se confruntă cu provocări în a livra la timp facturile.

**H1: Reducere a facturilor de energie pentru câțiva consumatori**

Cei cu consum sub 100 KWH vor avea reduceri la factura de gaze și energie electrică. Un plafon de 80 de bani se aplică pentru cei care consumă între 100 și 255 KWH, însă există furnizori care oferă tarife mai mici. Pentru consumatorii cu peste 255 KWH, ofertele vin cu prețuri sub nivelul de 1,3 lei.

**H2: Furnizori mari cu probleme de livrare a facturilor**

Majoritatea furnizorilor mari străduiesc să livreze facturile la timp. Printre motive se numără problemele tehnice și numărul mare de clienți, așa cum se întâmplă în cazul _Hidroelectrica_. De exemplu, _Electrica Furnizare_ a informat că facturile nu vor fi trimise până pe 15 februarie, provocând îngrijorări printre consumatori.

**H3: Dreptul de a plăti facturile întârziate în rate**

Dacă facturile întârzie și vin mai multe simultan, legea oferă oamenilor dreptul de a le plăti în rate. Acest lucru poate ameliora presiunea asupra consumatorilor care se tem că nu vor fi capabili să plătească facturile în cazul în care acestea ajung simultan.

***H3: Amendă aplicată Electrica Furnizare de Protecția Consumatorului***

_Electrica Furnizare_ a primit o amendă de 20.000 de lei anul trecut pentru întârzierile în emiterea facturilor. Nu e singurul furnizor confruntat cu această problemă: _Hidroelectrica_ a devenit notorie pentru dificultățile în gestionarea facturilor, datorate numărului mare de clienți.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns