Știri

Destinul judecătoarei acuzate de luare de mită pentru un ceas cu cuc: Florica Roman a obținut o funcție de prestigiu

today25 martie 2024

Fundal
share close
Destinul judecătoarei acuzate de luare de mită pentru un ceas cu cuc: Florica Roman a obținut o funcție de prestigiuFlorica Roman, acuzată de DNA că a cerut mită păstrăvi, whisky și un ceas cu cuc pentru a-l scăpa de pușcărie pe un bărbat acuzat de tentativă de viol

Florica Roman, o fostă funcționară publică, se află în centrul unui scandal de corupție după ce DNA a descoperit că ar fi cerut mită pentru a interveni într-un dosar de tentativă de viol. Potrivit procurorilor, în 2010, Florica Roman ar fi solicitat păstrăvi, whisky și un ceas cu cuc de la un bărbat acuzat de agresiune sexuală, promițându-i că îl va scăpa de închisoare.

Acuzațiile aduse de DNA

Conform anchetatorilor, Florica Roman ar fi profitat de poziția sa pentru a solicita diverse avantaje materiale în schimbul influenței sale în dosarul respectiv. Aceasta ar fi pretins păstrăvi, whisky și un ceas cu cuc în valoare de aproximativ 5.000 de euro pentru a-i asigura bărbatului achitarea sau o pedeapsă mai ușoară.

Reacția lui Florica Roman

Florica Roman neagă ferm acuzațiile aduse de DNA și susține că este nevinovată. Ea afirmă că nu a cerut niciodată mită și că este victima unei înscenări menite să îi compromită reputația. Avocatul său a declarat că va lupta împotriva acuzațiilor și că sunt convins că va demonstra nevinovăția cliente sale.

Consecințe și procesul legal

Procesul lui Florica Roman se află în desfășurare, iar aceasta risca o pedeapsă grea în cazul în care va fi găsită vinovată. Corupția este o problemă majoră în societatea românească, iar astfel de cazuri reprezintă un pas important în lupta împotriva acestei practici ilegale. Mităria este un fenomen răspândit în instituțiile publice din România și este una dintre principalele cauze ale disfuncționalității sistemului judiciar. DNA continuă să lupte împotriva corupției și să aducă în fața justiției pe cei care încalcă legea.
Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20642998

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns