Știri

Dacian Cioloș îl denunță pe Marcel Ciolacu la Parchetul General

today11 martie 2024 8

Fundal
share close
Dacian Cioloș îl denunță pe Marcel Ciolacu la Parchetul General
Dacian Cioloș îl denunță pe Marcel Ciolacu la Parchetul General

Dacian Cioloș, europarlamentar al REPER, a anunțat luni că a depus un denunț la Parchetul General din București împotriva premierului Marcel Ciolacu, „pentru prejudiciul adus, fie cu bună știință, fie din neglijență, în cazul Roșia Montană”.

Cioloș susține că acțiunile lui Ciolacu au fost făcute „fie cu bună știință, fie din prostie”

„Astăzi am depus un denunț la Parchetul General din București împotriva lui Marcel Ciolacu pentru prejudiciul adus, fie cu bună știință, fie din neglijență, în ceea ce privește Roșia Montană”, a declarat Dacian Cioloș.

El a criticat „mașinăria de propagandă a PSD-ului”, afirmând că acesta l-a „demonizat” în dosarul Roșia Montană. Cioloș a subliniat că înscrierea sitului în patrimoniul mondial UNESCO a jucat un rol crucial în favoarea României în cadrul Curții de Arbitraj Internațional de la Washington.

„Nu pot să accept că un demnitar al statului român să afecteze interesele românilor și ale statului prin declarații și acțiuni”, a adăugat Cioloș.

„Autoritățile competente vor face investigațiile necesare”

„De mai multe luni sunt ținta mașinăriei de propagandă a PSD-ului și a lui Marcel Ciolacu, plătită din fonduri publice, pentru că am îndrăznit să susținem înregistrarea Roșiei Montane în patrimoniul mondial UNESCO”, a continuat el.

„În cele din urmă, acest lucru s-a dovedit a fi în favoarea României și a ajutat la câștigarea procesului la Curtea de Arbitraj Internațional”, a subliniat Cioloș.

„Am încredere că autoritățile competente vor desfășura investigațiile necesare pentru a clarifica această situație”, a conchis Cioloș, promițând că va oferi mai multe detalii despre denunț în cadrul unei conferințe de presă programate pentru luni.

Sursa foto: Facebook – Dacian Cioloș

Scris de: ManeleMania

Rate it