Știri

Cum un bărbat din București a escrocat mai mulți antreprenori și primari folosind metoda „jurnalistul”

today1 martie 2024 3

Fundal
share close
Cum un bărbat din București a escrocat mai mulți antreprenori și primari folosind metoda „jurnalistul”Un bărbat din Capitală păcălește oameni de afaceri și primari folosind „metoda jurnalistul”

Un bărbat din București a reușit să păcălească mai mulți oameni de afaceri și primari folosind o metodă ingenioasă, pe care a denumit-o „metoda jurnalistul”. Individul a reușit să obțină sume semnificative de bani de la victimele sale, afirmând că face parte dintr-o redacție de jurnaliști și că vrea să scrie un articol pozitiv despre afacerea sau activitatea lor.

Sub pretextul unui interviu pentru un posibil articol, bărbatul convingea victimele să îi ofere informatii confidențiale și să îi plătească o sumă de bani pentru „serviciile jurnalistice” oferite. Cu o limbă fluentă și o atitudine convingătoare, individul a reușit să păcălească mai mulți oameni de afaceri, promițându-le o expunere mediatizată și pozitivă într-un articol publicat într-o publicație de prestigiu.

Prin intermediul acestei metode, suspectul a obținut sume mari de bani de la oameni de afaceri și chiar de la unii primari, care au căzut în capcana sa. Victimele au realizat ulterior că au fost înșelate, când nu au mai primit niciodată promisul articol sau când au realizat că individul în cauză nu era de fapt jurnalistul pe care îl pretindea a fi.

Poliția a fost alertată de către una dintre victimele acestui scandalos caz de fraudă și a demarat o anchetă pentru a identifica și aresta individul care a folosit „metoda jurnalistul” pentru a-i păcăli pe oamenii de afaceri și primarii din Capitală. Este important ca publicul să fie conștient de astfel de metode de înșelăciune și să fie precaut în fața unor persoane care pretind că sunt jurnaliști sau reprezentanți ai presei, fără a avea documente sau legitimații care să ateste acest lucru.


Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20622014

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns