Știri

„Calendarul Grădinarului la Curte: Ceea ce Poți Cultiva în Martie și Secretele Grădinarilor Iscuți”

today24 februarie 2024 5

Fundal
share close
„Calendarul Grădinarului la Curte: Ceea ce Poți Cultiva în Martie și Secretele Grădinarilor Iscuți”Calendarul agricol al lunii martie

Activitati in gradina in luna martie

Luna martie este momentul perfect pentru a incepe pregatirile pentru noul sezon de gradinarit. In aceasta luna, gradinaritul se concentreaza pe pregatirea solului, plantarea diferitelor legume si inceputul tratamentelor pentru combaterea dăunătorilor. Iata cateva activitati pe care le poti face in gradina in luna martie:

Pregatirea solului

Este recomandat sa aerisesti si sa improspatezi solul prin lucrari de ingrasare si afanare. De asemenele, poti aplica ingrasaminte organice sau chimice pentru a asigura o dezvoltare optima a plantelor.

Plantarea legumelor

Exista cateva legume care pot fi cultivate fara probleme in luna martie, chiar inainte de sosirea caldurilor de primavara. Printre acestea se numara spanacul, morcovii, ceapa verde, patrunjelul si usturoiul. Este important sa alegi seminte de calitate si sa urmaresti indicatiile specifice pentru fiecare leguma in parte.

Combaterea dăunătorilor

Pentru a preveni aparitia dăunătorilor in gradina, poti incepe tratamentele preventive cu insecticide sau fungicide potrivite. Este important sa monitorizezi cu atentie plantele si sa intervii rapid in cazul in care observi prezenta unor dăunători.

Legume care se pot cultiva in luna martie

Printre singurele legume pe care le poti cultiva fara probleme la inceput de primavara se numara:
  1. Spanacul
  2. Morcovii
  3. Ceapa verde
  4. Patrunjelul
  5. Usturoiul
Este important sa fii atent la conditiile de plantare specifice fiecarei legume si sa acorzi atentie deosebita ingrijirii acestora pentru a asigura o recolta bogata si sanatoasa. Acum ca stii care sunt activitatile recomandate in gradina in luna martie si care sunt legumele potrivite pentru a fi cultivate in aceasta perioada, esti pregatit sa incepi noul sezon de gradinarit cu succes.
Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: aici.

Scris de: ManeleMania

Rate it