Știri

BNS constată că noua lege a pensiilor propune interzicerea cumulului pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani.

today23 martie 2024

Fundal
share close
BNS constată că noua lege a pensiilor propune interzicerea cumulului pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani.Sindicaliștii de la BNS critică noua lege a pensiilor

Sindicaliștii de la Blocul Național Sindical (BNS) critică noua lege a pensiilor, susținând că aceasta ar interzice cumulul pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani. Această prevedere controversată a stârnit indignarea sindicaliștilor care consideră că ar afecta grav drepturile pensionarilor.

Argumentele sindicaliștilor

Reprezentanții BNS afirmă că interzicerea cumulului pensiei cu salariul până la vârsta de 70 de ani ar elimina posibilitatea multor pensionari de a-și completa veniturile și ar limita semnificativ posibilitatea acestora de a duce o viață decentă. Ei susțin că această măsură ar fi discriminatorie și ar afecta în special persoanele care nu au beneficiat de salarii mari în timpul carierei lor profesionale.

Reacția autorităților

În ciuda criticilor sindicaliștilor, autoritățile insistă că noua lege a pensiilor este necesară pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii. Acestea susțin că măsurile prevăzute în lege sunt menite să echilibreze bugetul de pensii și să asigure că toți pensionarii vor beneficia de aceleași drepturi.

Dezbateri în Parlament

Noua lege a pensiilor a stârnit dezbateri intense în Parlament, iar sindicaliștii de la BNS au pledat pentru modificarea acesteia în favoarea pensionarilor. Ei cer o abordare mai echitabilă și mai flexibilă care să țină cont de realitățile sociale și economice ale românilor.

Concluzie

Situația privind legea pensiilor rămâne în continuare una incertă, iar sindicaliștii de la BNS promit că vor continua să lupte pentru drepturile pensionarilor și pentru un sistem de pensii mai just și mai solidar.


Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa: https://www.fanatik.ro/?p=20640947

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns