Știri

„Avertisment privind atacul cibernetic în numele Poștei Române – Fiți Vigilenți!”

today29 februarie 2024 4

Fundal
share close
„Avertisment privind atacul cibernetic în numele Poștei Române – Fiți Vigilenți!”
„Avertisment privind atacul cibernetic în numele Poștei Române – Fiți Vigilenți!”Alertă de securitate: Infractorii cibernetici încearcă o nouă înșelătorie cu numele Poștei Române

În ultima perioadă, infractorii cibernetici au încercat să folosească numele Poștei Române pentru a păcăli oameni nevinovați. Aceștia trimit mesaje false, ce par a fi de la Poșta Română, în care solicită informații personale sau cer bani sub diverse pretexte. Este important să fim vigilenți și să nu ne lăsăm păcăliți de aceste scheme de înșelăciune.

Ce mesaje trebuie să avem grijă:

1. Mesaje care solicită informații personale, cum ar fi datele de identificare, parolele sau numerele de card bancar.

2. Mesaje care promit recompense sau premii, dar care solicită bani pentru a le primi.

3. Mesaje care pretind că sunt urgente și necesită o acțiune imediată, fără a verifica cu atenție sursa sau autenticitatea mesajului.

Este important să fim atenți la astfel de mesaje și să nu dăm curs solicitărilor acestor infractori cibernetici. Dacă primiți un astfel de mesaj suspect, este recomandat să-l raportați autorităților competente și să nu dați nicio informație personală sau financiară.

Siguranța online este responsabilitatea noastră și este important să fim informați și să acționăm cu precauție în fața acestor amenințări.


Sursa foto: Fanatik.ro
Articol original: https://www.fanatik.ro/?p=20621626

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns