Știri

„Alertă de malarie în Zanzibar: Doi turiști români pierd viața în urma infecției”

today7 februarie 2024 3

Fundal
share close
„Alertă de malarie în Zanzibar: Doi turiști români pierd viața în urma infecției”
„Alertă de malarie în Zanzibar: Doi turiști români pierd viața în urma infecției”

**Doi români au murit de malarie după ce s-au infectat în timpul unei vacanțe în Zanzibar. Incidentele au fost surprinzătoare pentru medicii locali, deoarece credeau că boala fusese eradicată în această zonă.**

**H1: Întoarcerea malariei în Zanzibar**

Medicii din Zanzibar au susţinut că malaria, transmisă prin înţepătura de ţânţar, fusese eradicată în zonă. Cu toate acestea, țânțarii *anofeli* și-au schimbat comportamentul, devenind din nou o amenințare.

Această schimbare de comportament a insectelor este, probabil, influenţată de schimbările climatice şi creşterea precipitaţiilor, care favorizează reproducerea țânțarilor.

**H2: Creșterea cazurilor de malarie**

Din începutul anului, numărul cazurilor de malarie a crescut semnificativ în Zanzibar. Până la mijlocul lunii ianuarie, au fost raportate 3.500 de cazuri, în special în rândul bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 45 de ani.

**H3: Factori care favorizează răspândirea malariei**

Mwinyi Khamis, oficialul responsabil cu eradicarea malariei, a explicat că majoritatea victimelor proveneau din rândul lucrătorilor care petrec mult timp în afara casei. De asemenea, a menționat că problemele legate de gestionarea deșeurilor, cum ar fi aruncarea scutecelor murdare în locuri nepotrivite, atrag acești țânțari.

**H2: Măsuri de prevenire și tratament**

Comunitatea locală este îndemnată să se testeze frecvent pentru a detecta timpuriu infecția cu malarie și să urmeze tratamentul prescris de medic. Rata de infectare în Zanzibar este totuși mică, comparativ cu restul zonei din Africa de Est sau Africa Centrală, dar deja se depășește cifra precedentă de cazuri.

Planul strategic al OMS pentru eliminarea malariei în Zanzibar a implementat șapte obiective strategice, pe care se speră să le atingă în viitorul apropiat.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns