Știri

„Adevăratul erou: Cum un dispecer din Cluj a salvat viața unui bebeluș înecat și ce sfaturi cruciale a oferit la telefon”

today6 februarie 2024 1

Fundal
share close
„Adevăratul erou: Cum un dispecer din Cluj a salvat viața unui bebeluș înecat și ce sfaturi cruciale a oferit la telefon”

**Florin Oneț, dispecer al ISU-SAJ Cluj, a salvat viața unui bebeluș de 3 luni care s-a înecat, prin simpla trecere telefonică a instrucțiunilor de prim ajutor către părinți. Oneț și alți specialiști ISU subliniază insistent importanța cursurilor de prim ajutor, mai ales în comunitățile rurale unde cunoștințele de bază de salvare a vieții sunt insuficiente.**

**H1: Florin Oneț, un erou dispecer care a salvat viața unui bebeluș**

Plutonierul Florin Oneț, angajat al dispeceratului integrat ISU-SAJ Cluj, a reușit să salveze viața unui bebeluș de 3 luni, instruindu-i pe părinți prin telefon despre manevrele de resuscitare care i-au salvat viața micuțului.

**H2: Detaliile măsurilor cruciale de prim ajutor**

Cu calm și determinare, Oneț a explicat tatălui bebelușului cum să întindă copilul pe braț și să îl lovească ușor în spate, de jos în sus, pentru a elimina obstacolul ce ducea la înec. Aceste simple instrucțiuni au permis bebelușului să respire din nou, înainte de sosirea ambulanței.

**H3: Importanța cunoștințelor de prim ajutor**

În ciuda succesului remarcabil al lui Oneț, 80% dintre români nu au cunoștințe de prim ajutor. Acest fapt trage un semnal de alarmă asupra necesității cursurilor de prim ajutor, mai ales în mediul rural, unde multe vieți pot fi salvate prin aplicarea acestor instrucțiuni vitale.

**H2: Cursuri de prim ajutor recomandate de ISU**

Pe lângă calm în situații de criză, reprezentanții ISU-SAJ subliniază că un curs de prim ajutor este esențial pentru toți cetățenii. Cursurile sunt deseori gratuite și sunt organizate în mod regulat în majoritatea orașelor și localităților din România.

**H1: Florin Oneț – un om devotat și un exemplu de urmat**

Florin Oneț, angajat al dispeceratului integrat ISU-SAJ Cluj și tată al unui băiat de cinci luni, este laudat de comunitatea ISU-SAJ Cluj și este considerat un exemplu de urmat pentru mulți alții. Oneț, alături de colegii săi, insistă pe importanța cursurilor de prim-ajutor, luptând pentru a ajuta la salvarea vieților prin instruirea oamenilor în măsurile de urgență.

*„Felicitări, Florin! Prin gestul tău un copilaș trăiește!”* – colegii de la ISU-SAJ Cluj.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns