Știri

„Adeletul corectă al unui cuvânt des utilizat în limba română, a cărui pronunție și scriere sunt adesea greșite de mulți români.”

today6 februarie 2024 4

Fundal
share close
„Adeletul corectă al unui cuvânt des utilizat în limba română, a cărui pronunție și scriere sunt adesea greșite de mulți români.”

*Acest articol aruncă o lumină asupra cuvintelor din limba română care sunt frecvent pronunțate și scrise greșit, mai ales cele care se referă la articole de îmbrăcăminte. Un exemplu de astfel de cuvânt este „maieu”, care este de fapt scris corect „maiou”. Alte cuvinte greșit pronunțate includ „pulover” și „fermoar”.*

**Cuvântul din limba română folosit des de mulți români, dar pronunțat și scris greșit**

***Încălcări comune ale regulilor limbii române***

Mulți vorbitori nativi de limba română sunt surprinși să afle că pronunță și scriu anumite cuvinte greșit. De exemplu, multă lume pronunță și scrie „maieu” în loc de „maiou”.

***Cuvântul corect: „maiou”***

„Maiou” este termenul corect, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DOOM 3). Acesta derivă din cuvântul francez „maillot”, care poate face referire la mai multe tipuri de îmbrăcăminte.

***Alte cuvinte pronunțate și scrise greșit***

Alte cuvinte frecvent utilizate, dar greșit pronunțate și scrise, includ „pulover” (adesea pronunțat greșit „pulover”) și „fermoar” (pronunțat în mod obișnuit „fermuar”). În plus, unii oameni pronunță greșit cuvântul „flanelă” drept „flanel”.

Pentru a evita aceste greșeli frecvente, este important să ne familiarizăm cu regulile corecte de pronunție și scriere a cuvintelor din limba română.

Sursă foto: fanatik.ro

Scris de: ManeleMania

Rate it

Post comments (0)

Lasă un răspuns