Știri

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit

today11 martie 2024 7

Fundal
share close
Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit
Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit. Compania se confruntă cu o disponibilitate financiară redusă, având la dispoziție doar 2 milioane de dolari, în timp ce are de achitat 10 milioane de dolari către România.

După pronunțarea verdictului în cazul Roșia Montană, acțiunile companiei canadiene au înregistrat o cădere drastică de 95%.

Prin intermediul unei declarații publicate pe piața de valori din Toronto, compania canadiană a comunicat că are în prezent aproximativ două milioane de dolari americani și se estimează că acești bani vor fi epuizați în activitățile curente până la finalul lunii mai. Gabriel Resources a menționat că în perioada următoare va evalua atent obligațiile financiare curente și viitoare, precum și capacitatea de a obține finanțare pentru a-și onora datoriile.

În ceea ce privește decizia Curții de Arbitraj Comercial de la Washington, care a stabilit că Gabriel Resources trebuie să plătească cheltuieli judiciare și dobânzi în valoare de zece milioane de dolari către România, compania canadiană consideră că verdictul este profund viciat.

Comunicatul emis de Gabriel Resources susține că „această decizie ignoră în mod flagrant sau interpretează greșit în mod intenționat amplele dovezi prezentate pentru a demonstra că refuzul României de a acorda autorizațiile necesare a fost motivat politic și lipsit de o bază regulamentară substanțială sau obiectivă”.

Acțiunile Gabriel Resources au suferit o prăbușire pe piața de valori din Toronto în urma anunțului verdictului. Înainte de suspendarea tranzacționării vineri, o acțiune era evaluată la 0,87 dolari, însă după reluarea tranzacționării, prețul acestora a scăzut la 0,04 dolari.

Scris de: ManeleMania

Rate it